نمای فریم لس چیست؟
نمای فريم لس(Frame Less)
نماهای فریم لس شیشه ای امروزه یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان های اداری می باشند ، علت این امر علاوه بر زیبائی آن، در بهره بردن از حداکثر روشنایی هنگام ساعات اداری روز و صرفه جویی در مصرف انرژی برق در محیط های اداری، تجاری است. همچنین استفاده از شیشه های 2 یا 3 جداره در نماهای فریم لس شیشه ای نقش یک لایه عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب را بین محیط داخل و خارج از ساختمان ایفا می کنند. در واقع در معماری معاصر نمای خارجی ساختمان ، معماران با دیدی نو و افکاری خلاق با نوآوری و بهره برداری از نمای فریم لس شیشه ای انتظاراتی نظیر کنترل نور، انرژی، ایمنی، صدا و زیبایی را برای کارفرما و مجری طرح نماهای ساختمان تأمین و فراهم می کنند.
اجرای نمای فریم لس شیشه ای چگونه است؟
اجرای نمای فریم لس شیشه ای
در نمای فريم لس شيشه ای، ابتدا زیرسازی با شبکه بندی توسط قوطی یا پروفیل های مربع شکل فولادی 40×40 میلیمتر بر روی سطح نما با دقت شبکه بندی می گردد سپس قاب های آلومینیومی نگه دارنده شیشه دوجداره یا سه جداره بر روی پروفیل های شبکه بندی شده بر روی نما نصب و فیکس می گردد. فاصله میان شیشه ها با یکدیگر در نمای خارجی ساختمان آن چنان نزدیک هم هستند که فریم آهنی شبکه بندی شده در زیرسازی نما، از بیرون ساختمان نمایان نیست. عدم رویت زیرسازی فولادی از خارج ساختمان باعث تعادل در هارمونی نما و قدرت بصری خطوط عمودی و افقی در نما شده و به زیبایی و ظرافت نما می افزاید. بهره مندی از لاستیک های درز بندی EPDM در اطراف فریم و شیشه به منظور ایزوله کردن نما و جلوگیری از ورود آب در هنگام بارش و مبادله هوا از خارج به داخل و از داخل به خارج و همچنین امکان بهره گیری از پنجره باز شو مخفی در نما از دیگر شرایط این نما می باشد. ضمناً فابل ذکر است که فریم شیشه ها هم به صورت باز شو و هم به صورت فيکس قابل اجرا می باشند.
سطح مقطع پروفیل نمای فریم لس
مزایای نمای فریم لس شیشه ای چیست؟
مزایای نمای شیشه ای فريم لس(Frame Less)
اجرای نمای فريم لس(Frame Less) دارای مزایایی است که این محصول را در برابر سایر نما ها برتری می بخشد که در زیر به بعضی از موارد آن اشاره می کنیم:
- غیر قابل تشخیص بودن زیرسازی نما و فریم نگهدارنده شیشه از خارج ساختمان
- بهره مندی از پنجره باز شو مخفی در نما
- سهولت تعویض و نصب شیشه های دو جداره و سه جداره با ضخامت های استاندارد
- مقرون به صرفه بودن و سبکی وزن سازه
- عدم انتقال تنش های سازه اصلی بنا بر شیشه
- آب بندی و هوابندی مناسب با استفاده از لاستیک EPDM و چسبهای سیلیکون در اطراف فریم و شیشه
- عملکرد مستقل هر یک از فریم ها در برابر زلزله و عدم انتقال تنش و لرزش سازه فلزی نما به شیشه
- عدم محدودیت رنگ فریم و امکان استفاده از رنگهای متفاوت در نما
- مناسب برای اجرای نمای ساختمان هایی با ارتفاع متوسط (حدود ۱۰ متر)