مشخصات، مزایا و معایب ورق آلومینیوم کامپوزیت
ورق آلومینیوم کامپوزیت ورقی است سه لایه که دو لایه بیرونی آن از آلومینیوم نازک با ضخامت حدود نیم میلی متر تشکیل می شود و میان دو سطح آلومینیوم با یک تقویت کننده پلیمری پر شده است . ضخامت کل سه لایه بین 3 تا 6 میلی متر می شود.
از آن رو که سطوح آلومینیوم در ورق ها و در نتیجه پس از اجرای نما قابل رؤیت می باشند این نما به نمای آلومینیوم کامپوزیت نیز مصطلح می باشد.
ابعاد و وزن استاندارد ورقهای کامپوزیت
عرض استاندارد ورقهای کامپوزیت۱۲۲۰ میلیمتر و حداکثر عرض ورق ها ۱۵۵۰ میلیمتر می باشد طول استاندارد ۲۴۴۰ میلیمتر و حداکثر طول که معمولا سفارشی تولید می گردد حداکثر ۶۰۰۰ میلیمتر می باشد ضخامت ورق ها از ۳ تا ۶ میلیمتر قابل تغییر است .
ضخامت آلومینیوم های سطح ورق کامپوزیت معمولا از 3/0 تا 5/0 میلی متر متفاوت است که کاربرد ورقهای نازکتر در دکوراسیون داخلی و ضخیم تر در نمای خارجی است . از موثر ترین عوامل در قیمت ورق های کامپوزیت ضخامت سطح آلومینیوم و کیفیت این سطح و کیفیت رنگ سطوح می باشد که در برند های برتر کیفیت سطح آلومینیوم بالاتر می باشد. مقاومت مکانیکی ورق و انعطاف پذیری مطلوب نیز از دیگر عوامل موثر در کیفیت ورق می باشد .
هر متر مربع از ورق کامپوزیت فقط سه و نیم تا پنج و نیم کیلوگرم وزن دارد که باعث سبکی وزن سازه و ایمنی در برابر زلزله می گردد. وزن پایین ورقها باعث می شود کاربرد ورق آلومینیوم در بازسازی های نما بسیار زیاد باشد.
رفع مشکلات ورقهای کامپوزیت آلومینیوم با پیشرفت تکنولوژی
از جمله مشکلات اولیه ورقهای آلومینیوم مشتعل شدن آنها در هنگام آتش سوزی بود که با تغییرات در ترکیب پلیمر تقویتی این مشکل مرتفع گردیده است . امروزه ورق های کامپوزیت ضد حریق یا به اصطلاح FR از جمله ایمن ترین مصالح در هنگام اشتعال می باشند .
مشکل دیگری که در شهرهای بزرگ با هوای آلوده برای نماهای کامپوزیت وجود داشت . آلوده شدن سطح ورق ها در اثر دوده و گرد و خاک و بارش باران می باشد . با تکنولوژی های جدید و تولید ورق های کامپوزیت نانو این ورقها با بارش باران به صورت خودشو تمیز می شوند که از معدود مصالح نما می باشند که به شستشو نیاز پیدا نمی کنند . با توجه به اختلاف قیمت پایین ورق های کامپوزیت نانو با ورق های معمولی استفاده از این ورقها در نمای ساختمان با توجه به حذف هزینه های شستشو مقرون به صرفه می باشد.