نمای کرتین وال چیست؟

کرتین وال چیست؟

نوعی از سیستم های مدرن اجرای نمای خارجی ساختمان، نمای کرتین وال (Curtain Wall) به معنای دیوار پرده ای می باشد. ساختار نمای کرتین وال از ترکیب پروفیل های آلومینیومی و اتصالات نصب به همراه عایق بندی آب و هوا ؛ و یک متریال پوششی مانند ورق ، شیشه و یا شیشه اسپندرال ( نوعی شیشه غیر شفاف که در رنگهای مختلف تولید می شود) تشکیل شده است. در ساخت نمای کرتین وال معمولا از مصالح سبکی بویژه ترکیب آلومینیوم و شیشه استفاده می شود. این نوع نما بصورت صنعتی ساخته میشود که با توجه به از پیش ساخته بودن این نما ، وزن بالای شیشه ها بر روی ساختار آلومینیومی کرتین وال سنگینی می کند و با سوار کردن آنها بر روی پوسته بیرونی سازه ساختمان یا همان نمای ساختمان، نشست های احتمالی ناشی از وزن خود نما، سنگینی اضافی ناشی از وزن شیشه ها و فشار باد و یا انواع تنشهای وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در هنگام زلزله بر روی نمای ساختمان کاملا قابل انعطاف عمل کرده و متوجه خود سازه و بنای اصلی ساختمان نخواهد بود. به این قابلیت در نمای کرتین وال ، قابلیت self-support یا خود ایستا تعلق میگردد.

نمای کرتین وال شیشه ای

کیفیت ساخت و سرعت اجرای بالا و همچنین ارائه طرح های زیبا و متنوع از دیگر مزیت های نمای کرتین وال می باشد که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

انواع سیستم نصب نمای کرتین وال

از جمله سیستم نصب های متداول نمای کرتین وال شیشه در کشور ، میتوان دو گروه اصلی سیستم یونیتایز و همچنین سیستم لامل که به سیستم استیک هم مشهور است را نام برد. در ادامه ما به توضیح سیستم نمای کرتین وال شیشه ای استیک و یونیتایز میپردازیم.

سیستم استیک (Stick)

سیستم Stick  سیستم ارزانتر اجرای نمای کرتین وال می باشد. در سیستم استیک ، لامل ها قبل از اجرای نمای کرتین وال در داخل کارخانه تولید و لقمه بندی می شود و سپس به کارگاه ساختمانی ارسال شده وکلیه مراحل مونتاژ نما در محل پروژه انجام می گیرد و از هزینه حمل قطعات بزرگ ساخته شده کاسته می شود . به دلیل اندازه گیری همزمان در سایت و ساخت قطعات ، دیگر نیازی به کنترل عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد.

سیستم کرتین وال استیک

در این سیستم معمولا اعضاء عمودی (mullion) ابتدا نصب می گردند، پس از آن اعضاء افقی (Transom) و در نهایت قطعات شیشه و یا لنگه های پنجره بازشو روی سیستم نصب می گردند.

سیستم یونیتایز

در سیستم اجرای یونیتایز که مدولار نیز نامیده می شود تقریبا تمامی مراحل ساخت در کارخانه سازنده انجام می گیرد بدین معنی که بر اساس اندازه گیری و طراحی های دقیق انجام شده ، نمای ساختمان به قطعات یا پنل های کوچکتری که از نظر وزن و ابعاد قابل جابجایی باشد تقسیم بندی می گردد و کلیه اجزای آن شامل پروفیل ها، گسگت ها، اتصالات و یراق آلات در کارخانه مونتاژ و نهایتا شیشه و سایر مصالح پر کننده در آن نصب و مدول های کامل شده به محل پروژه حمل می گردند . سپس هر یک از مدول ها در محل مشخص خود با روش هنگینگ به اتصالات تعبیه شده بر روی بدنه ساختمان در کنار یکدیگر نصب می گردند.

سیستم کرتین وال یونیتایز

روش ساخت پنل ها به این صورت می باشد که کلیه پروفیل های به کار رفته به صورت نر و ماده ساخته شده و مثلا اگردر یک پنل پروفیل نر کار شده است در پنل کناری در همان نقطه اتصال پروفیل ماده مولیون به کار رفته که در نهایت موقع نصب داخل هم رفته و به هم چفت می شوند و به صورت یک پروفیل دیده می شوند.

سیستم نصب استیک و یونیتایز در نمای کرتین وال

نوع انجام کار و تفاوتهای موجود در سیستم نصب استیک و یونیتایز

سیستم نصب استیک و یونیتایز در نمای کرتین وال

  • نصب المانهای افقی و عمودی در کارگاه ( محل پروژه ) انجام می گیرد در کارخانه نصب می شود
  • نصب شیشه در کارگاه انجام می گیرد در کارخانه نصب می شود
  • آب بندی سیستم در کارگاه انجام می گیرد در کارخانه انجام می شود
  • لاملها و قطعات جداگانه بسته بندی می شود یک مدول قابل نصب در پالت فلزی یا چوبی بسته بندی می شود
  • برای حمل در طبقات لاملها با تاور کرین و مابقی با آسانسور کارگاهی حمل می شود مدول با تاور کرین یا بالابرنده مخصوص حمل می شود
  • در سیستم استیک با خرابی یک لامل برای تعویض قطعات معیوب منطقه بزرگی می بایست دوباره بازگشائی گردد در سیستم یونیتایز سهولت بیشتری دارد
  • زمان اجرا سریع است حدود چهل درصد سریع تر از روش استیک می باشد
  • محصول معماری مدرن است با معماری های تک همسو می باشد

در کشورمان بیشتر نماهای کرتین وال به روش Stik اجرا می شوند. این سیستم اجرا به سیستم اجرای نمای کرتین وال لامل نیز معروف است.

مزایای نمای کرتین وال چیست؟

مزایای نمای کرتین وال

1- سبکی سازه و کاهش بار اضافی بر روی بنای ساختمان

2- افزایش مقدار نور ورودی به ساختمان

3- کاهش مصرف انرژی های مصرفی برای روشنایی، سرمایش و گرمایش ساتمان

4- سرعت بالای نصب و اجرا سازه ی نمای ساختمان

5 – عایق بندی کامل رطوبتی و حرارتی و صوتی

6- قابل ترکیب با سایر سیستم های پوشش نما

7- قابل اجرا بصورت پیش یاخته و یا نیمه پیش ساخته در کارگاه و حمل بر سر پروژه

8- تنوع ویژگیهای گوناگون در روش های سیستم نصب مختلف نمای کرتین وال

9- دارای زیبایی و جلوه مدرن در بین نماهای دیگر

10  – امکان نصب انواع مدل های بازشوی پنجره بر روی آن

11 – کاهش هزینه های بهره برداری و نگهداری ساختمان

12- کیفیت بالای قطعات

14- رفتار تنشی مناسب در مقابل نیروی زلزله

ساختمان با نمای کرتین وال