نمای آلومینیوم کامپوزیت

نمای آلومینیوم کامپوزیت

امروزه نمای آلومینیوم کامپوزیت با توجه به سبك بودن ورق آلومینیوم کامپوزیت و وزن اجرايي نسبتاً پایین آن در مقابله با نمای سنگ و شیشه و همچنين قابليت شكل گیری بالا و استحکام و زیبایی بالا بدون محدوديت رنگ و ابعاد در اجرا و در نهایت تأمين نظر کارفرما در كنار كليه متريال هاي تركيبي مدرن امروزی در نماي ساختمان مورد استفاده قرار مي گيرد.

نمای آلومینیوم کامپوزیت

نمای آلومینیوم کامپویزیت

مشخصات کلی ورق آلومینیوم کامپوزیت

ورق كامپوزيت آلومينيوم متشکل از 3 لايه است که لایه میانی آن از جنس پلي اتيلن می باشد که این لایه نقش عايق بودن در مقابل صوت، حرارت و انعطاف پذيري را داراست و 2 لايه بیرونی از آلومينيوم در سطح و زیر لایه میانی را پوشانده اند. از ورق کامپوزیت آلومینیوم در نما و داخل ساختمان با توجه به طرح نما استفاده و اجرا می گردد. از تولید مواد كامپوزيتی با زمینه های مختلف به 3 دسته زير می توان اشاره کرد:

  1. كامپوزيت هاي زمينه فلزي (MMC)
  2. كامپوزيت هاي زمينه پليمري (PMC)
  3. كامپوزيت هاي زمينه سراميكي(CMC)

که از میان موارد ذکر شده بالا از کامپوزیت های زمینه پلیمری کاربرد و استفاده بیشتری می شود.

روش اجرای نمای کامپوزیت توسط تیم اجرایی شرکت لوکس کاران

در ابتدا پس از طراحی نمای 3D ساختمان و تأییدیه توانایی اجرای آن توسط مهندسین اجرا وضعيت موجود ساختمان توسط مهندسین نقشه برداري گرداوری و) As Built نقشه‌ای که اصلاحات انجام شده بر روی نقشه‌های تایید شده برای ساخت (AFC) را نشان می‌دهد) نماي ساختمان با توجه به عوارض موجود رسم و اجرا مي گردد.

در تیم طراحي و معماري شرکت لوکس کاران تهیه نقشه فاز2 جهت انجام سه مرحله ذیل می باشد:

  • اجراي زير سازي آهنی یا آلومینیومی و نصب پنل های آلومینیوم کامپوزیت بر روي آن
  • برش و شيار ورق آلومینیوم کامپوزیت با استفاده از دستگاه CNC
  • اجرای برش ورق آلومینیوم کامپوزیت با استفاده از دستگاه CNC با توجه به نقشه هاي طراحی شده

با توجه به مراحل فوق پس از تأیید مجری طراح و مهندسین اجرای نما از نقشه و روش سيستم  اجرایی نصب ورق كامپوزيت که از قبل طراحي شده بود عمليات اجرايي زير سازي فلزي پروژه همزمان با مراحل توليد ورق ها در كارخانه در محل پروژه آغاز مي گردد.

روش سيستم هاي اجرایی نصب نماي كامپوزيت در کشور به روش هاي مختلفي انجام مي گيرد كه از متداول ترین روشهای سیستم نصب نما کامپوزیت که شرکت ما اقدام به اجرای آن می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش سيستم نصب و اجرای فيكس آلومينيوم Aluminum fix system
  • روش سيستم نصب و اجرای فيكس آهن Iron fix system
  • روش سيستم نصب و اجرای هنگ Aluminum hang system
روش نصب نمای آلومینیوم کامپوزیت

روش نصب نمای آلومینیوم کامپوزیت

مزاياي ورق آلومینیوم كامپوزيت

  • تنوع رنگ :

در استفاده از انواع برند ورق های آلومینیوم کامپوزیت می توان از رنگ هاي متنوع و گوناگون از جمله رنگ هاي متاليك در اجرای طرح هاي نمای داخلی یا خارجی ساختمان استفاده کرد. براي مقاومت در برابر شرايط نامساعد آب و هوایی جوي و آلودگي هاي محیطی در رنگ كردن پانل ها از سيستم هاي مدرن و با كيفيت بالا استفاده شده است تا رنگ  مورد نظر بالاترين كيفيت و بهينه ترين مقاومت را داشته باشد که اين خواص در تولید ورق های کامپوزیتی بوسيله پوشش هاي فلورايديPVDF  تامين شده است.

تنوع رنگ ورق کامپوزیت

تنوع رنگ ورق کامپوزیت

  • وزن سبك :

در مقابل ديگر مصالح ساختمانی از جمله سيمان و شيشه و سنگ ، ورق آلومینیوم کامپوزیت داراي وزن به مراتب پايين ترين مي باشد.

نمای کامپوزیت - وزن سبک

نمای کامپوزیت – وزن سبک

  • شكل پذيري :

ورق های آلومینیوم کامپوزیت بر خلاف مصالح رايج ديگر مانند سيمان، سنگ و شيشه اين امكان را دارا هستند که در اجرای طراحی های پیچیده به وسيله ابزار زواياي مختلف با لبه تيز تا 135 درجه بگیرند.

اجرای شکل پذیری ورق کامپوزیت -برج دوقلوی عظیم زاده

اجرای شکل پذیری ورق کامپوزیت -برج دوقلوی عظیم زاده

  • عملكرد غيريكپارچه و متفاوت در مواقع زلزله :

با توجه به سبکیه این سازه و متصل نشدن به ورق ها به صورت ثابت به نماي ساختمان، در هنگام وقوع زلزله، ورق ها در جاي خود خاصیت ارتجاعی پیدا كرده و امكان ریزش آنها به حداقل مي رسد.

  • مقاوم در برابر آتش :

ورق آلومینیوم کامپوزیت جزو مصالح ضداحتراق شناخته می شود و بکار گرفته می شود و در صورت بروز آتش سوزي بدلیل اینکه تمامي مواد به كار رفته در ساخت آن بدون CFC می باشد بنابراین  براي محيط زيست آلودگي ايجاد نمي كنند.

  • امکان تعويض پنلهای معیوب یا آسیب دیده :

با توجه به نوع سیستم نصب و اجرای ورق آلومینیوم کامپوزیت در صورت بروز هرگونه عیوب یا نقص در جایی از پنل ها اين امکان وجود دارد كه بتوان بدون صدمه زدن به كل نما، تنها با تعويض قسمت معبوب یا آسیب دیده پنل، پانل نو و عاری از عیوب را جايگزين آن كرد.

  • دارای آب بندي مناسب نما در شرایط جوی برف و باران :

در مواقع بارندگی باران یا ریزش برف با توجه به خروج آب ناشي از باران و برف پس از هدايت به شيار هاي تعبيه شده در بین پنل های کامپوزیت؛ نفوذ آب به زير نمای کامپوزیت امکان ندارد. با توجه به این که ورق های آلومینیوم کامپوزیت در برابر خوردگي ناشي از آب و هوا و باران هاي اسيدي كاملا مقاومند؛ عوامل محیطی و جوي هيچ تاثيري بر كيفيت و زیبایی این سبک از نما نخواهد گذاشت.

  • عدم نياز به شستشو :

از مزایای دیگر اين ورق ها تميز ماندن آن در مقابل آلودگی هوا و گرد و غبار معلق در هوا است. دليل که بدلیل نوع رنگ مصرفي در تولید پنل های آلومینیوم کامپوزیت در اثر جريان هوا، الكتريسيته ساكن در ورق ايجاد نمي شود و در نتيجه سطح آن در مقابل آلودگی و گرد و غبار هوا تميز مي ماند.

  • خاصیت آكوستيك در مقابل آلودگی ها صوتی :

بدلیل وجود فضاي خالي موجود در پشت پنلهای آلومینیوم كامپوزيتی خاصيت عایق آلودگی صوتی و یا آكوستيك بودن با استفاده از این متریال ایجاد مي شود.